Stadhuis Leeuwarden

Locatie: Leeuwarden

Stadhuis Leeuwarden uitgebreid door middel van een glazen trappenhuis.

Tussen het bestaande en nieuwe gedeelte van het Stadhuis Leeuwarden is een glazen trappenhuis gerealiseerd. Inclusief glazen traptreden en vloerdelen. Wij noemen dat installatieglas. Met diktes tot 45 mm en een patroon over de beloopbare delen is het een uitdaging om alles sluitende te krijgen. Maar uiteraard gelukt!

Toepassing installatieglas

Want door installatieglas toe te passen creëert u ruimte en transparantie. Daarnaast geeft het een gevoel van openheid en vrijheid! Aangezien het glas leverbaar is in allerlei kleuren en maten, zit er altijd een oplossing bij voor uw pand. Bovendien is het toepassen van installatieglas stijlvol, solide en veilig en daarom multi-inzetbaar. En dus in veel situaties gewoon een mooie mix met glas.

Stadhuis Leeuwarden Beloopbaarglas D&O Franeker

 

 

 

 

 

 

 

Glazen traptreden, vloeren en wanden

Het in 1715 gebouwde stadhuis is in 2005 gerenoveerd. Aan de buitenzijde is destijds een extra trappenhuis met lift toegevoegd, en daarbij in zijn geheel voorzien van glazen wanden, glazen vloeren en glazen traptreden.

Tevens is er een doorgang gemaakt om oud en nieuw bij elkaar te laten komen. Daarbij is voor de trap en tussenliggende gedeeltes het 45 mm dik beloopbaar glas, voorzien van een streeppatroon en coating.

Bouwpartners

Architect: Marc van Roosmalen, van de Rijksvastgoedbedrijf
Aannemer: Ballast Nedam