Spatscherm kookplaat

Locatie: Tuk

Bij een particulier in Tuk is een spatscherm achter de kookplaat in de keuken geplaatst. In de eerste plaats is dit scherm van glas. Ten tweede is op de glasplaat ‘Het melkmeisje’ afgedrukt. Het is een foto van het bekende schilderij van de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer. Dit alles op het verzoek van de opdrachtgever.

spatscherm kookplaat 4

Foto printen op spatscherm van glas

Bij D&O Bouwglas in Franeker hebben we een grootformaat uv-ledprinter staan waarmee we uw eigen foto kunnen printen op bijvoorbeeld een spatscherm. Niet alleen een foto, maar ook teksten, logo’s, illustraties en eigen ontwerpen.

Wij printen met 6 kleuren én met de kleur wit. Dat betekent dat daar waar in de foto wit als kleur voorkomt, het glas ook met de kleur wit wordt bedrukt. Daarentegen wordt dit bij andere printers vaak doorzichtig gelaten. De speciale inkt heeft een sterke hechting op alle materialen.

Daarnaast bedrukken we niet alleen glas maar ook acrylaat, ofwel plexiglas. Naast glas is immers ook plexiglas zeer geschikt als spatscherm achter een kookplaat. Voor het afdrukken van foto’s op (plexi)glas geldt hoe hoger de resolutie van het originele bestand hoe mooier het resultaat.

Keukenachterwand van glas met print

Ofschoon een spatscherm van glas in principe afdoende is om de wand erachter te beschermen, zou u ook de gehele achterwand met glas kunnen beschermen. En deze vervolgens laten bedrukken met een unieke foto. De keukenachterwand van glas wordt net als een spatscherm nauwkeurig op maat gemaakt en volgens elk gewenst ontwerp. Bekijk ter inspiratie het project: keukenachterwand van glas.

Glasbewerking in eigen huis

Tot slot vertellen wij u graag dat wij alle uiteenlopende bewerkingen op verschillende materialen zelf kunnen uitvoeren. Zo bedrukken onze machine operators niet alleen glas- of acrylaatplaten, maar kunnen ze met een scala aan machines allerlei andere unieke bewerkingen uitvoeren op (gehard) glas, spiegels en acrylaat.

Vragen over een spatscherm?

Heeft u vragen over alle mogelijkheden aangaande een gepersonaliseerd spatscherm of wellicht over een complete keukenachterwand van glas? Neem gerust contact met ons op!