Profilit profielbouwglas spiltrap

Locatie: Tholen

Profilit profielbouwglas voor spiltrap Kruittoren Tholen.

Bij een kruittoren denkt u natuurlijk niet meteen aan een appartementencomplex, maar dat is in Tholen (Zeeland) de naam voor een nieuwbouwcomplex van stadsappartementen, torenappartementen en kadewoningen. Gesitueerd in een nieuwe woonwijk: ‘Veste Tuin’, een woonwijk met een rijke geschiedenis.

Aan de buitenkant van de dertig meter hoge woontoren is door D&O Bouwglas de buitenwand van een spiltrap voorzien van profielbouwglas (Profilit/Linit). Het trappenhuis bestaat uit zeven lagen. Al met al heeft de spiltrap een hoogte van 22 meter, gerekend vanaf de begane grond.

 

Profielbouwglas spraakmakende architectuur

Profielbouwglas is een glassysteem voor spraakmakende architectuur. Dat Fierloos Architecten uit Goes, tevens initiatiefnemer van dit nieuwbouwproject, voor dit veelzijdige bouwglas kiest begrijpen wij ten volle. Ten eerste is het profielglas gegoten alkaliglas in u-vorm en biedt vooral unieke toepassingsmogelijkheden op het gebied van gevelbekleding en interieurbouw. Daarnaast is het prachtig te combineren met ander gevelmateriaal.

Vroeger werd het glasproduct vooral toegepast in de hallenbouw. Tegenwoordig meer als gevelbeglazing van (industriële) utiliteitsgebouwen, sportcomplexen, parkeergarages en dus trappenhuizen.

Profielbouwglas Spiltrap

Vanwege criteria als daglichttoetreding en eisen ten aanzien van de veiligheid is uit het leveringsprogramma gekozen voor Profilit K25/60/7 gefigureerd met 16-draadsinleg. Daarnaast zijn de verschillende verdiepingen van de spiltrap in ronde vorm gebogen met een radius van 1650 mm. Vervolgens is het glas in speciale profielen geplaatst. Tenslotte is alles met een transparante kit afgewerkt tot een mooi strak geheel.

De samenwerking met bouwpartner Aannemingsbedrijf Fraanje uit ‘s-Heer Arendskerke – ontwikkelaar en mede-initiatiefnemer –  hebben wij als zeer prettig ervaren.

Meer projecten met Profilit profielbouwglas

Dit is één van de projecten van D&O Bouwglas waarbij we Profilit beglazing hebben toegepast. Het creëren van ronde wanden met profielbouwglas hebben we eveneens bij een gymzaal in Driehuizen toegepast. Wellicht ook interessant om te bekijken, zijn de projecten:

Vragen over dit project of de andere benoemde projecten? Neem dan contact op met senior accountmanager Henny Zwier, telefonisch te bereiken op: 06-24779225. Daarentegen kunt u hem ook bereiken per e-mail op: henny@dogroep.nl.