Glazen kubus Zurich bank

Locatie: Zurich

Bij de realisatie van deze viswinkel in Zurich, een klein plaatsje in Friesland, werd een glazen kubus voor het pand geplaatst. Hierdoor geeft het het pand meer uitstraling. De kubus is niet alleen uitgevoerd in gehard glas maar juist voor de dakconstructie in gelaagd en gehard glas.

Glazen kubus

De markante verschijning is een blikvanger in Zurich. Immers het bijna onzichtbare stalen frame, in combinatie met de glazen panelen, geeft een open en transparant geheel.

D&O realiseerde de glazen kubus met schuifdeuren voor Zurich bank. We lieten deze zoals gezegd uitvoeren in gehard en gelaagd/gehard veiligheidsglas. Daarnaast zijn de deuren zijn uitgevoerd met Dorma Syncro beslag. Door één deur te openen gaan ze alle twee open. Gemak dient de mens!

Glazen kubus Zurich door D&O Franeker

 

 

 

 

 

Bouwpartners

Opdrachtgever: Zurich bank
Architect: Rein Hofstra van Architektenburo Hofstra-Douma te Grou.

Vragen over dit project?

Interesse in een markante en opvallende oplossing van glas? D&O Bouwglas beschikt over een groot netwerk van architecten en bouwbedrijven. Wij denken dus graag met u mee. Neem voor vragen dan ook gerust contact met ons op!

Inspiratie

Bij een ander project is bijvoorbeeld een landkaart van Nova Zembla als foto op glas geprint. Het wordt als regen-, en windscherm gebruikt bij de entree van een woon- en werkcomplex in Amsterdam. Het glas heeft een totale oppervlakte van 18 m² met een afmeting van 4000 x 4500mm.