Profielglas met ledverlichting

Locatie: Egmond aan Zee


Dat profielglas met ledverlichting vooral bij avond zorgt voor een kleurrijk geheel mag duidelijk zijn. Maar dat het ook een warm welkom kan bieden daar had u waarschijnlijk niet direct aan gedacht. Voor Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee was profielglas met verlichting een bewuste keuze voor de entree van de eigen ondergrondse parkeergarage. 

De parkeergarage biedt 325 plaatsen, op zich vrij uniek voor een hotel in een badplaats. Gasten kunnen na het parkeren via een eigen entree het hotel binnengaan. De toegang is recent door middel van Profilit profielglas met ledverlichting opgewaardeerd. De hotelgasten ervaren hierdoor direct een vriendelijke en verlichte hotelomgeving. Anders dan voorheen.

Profilit Klar Opal gehard profielglas

De keuze voor Profilit profielglas is begrijpelijk vanwege de kleurrijke architectonische oplossingen. Echter wanneer het uitgelicht wordt met verschillende kleuren ledverlichting dan is het niet nodig om nog een glaskleur te kiezen. U kunt dan volstaan met Klar Opal, een heldere zandstraling. Om precies te zijn Klar Opal gehard. Bij dit project is de k25/60/7 en k32/60/7 geplaatst, inclusief Heat Soak test. De keuze voor de kleurenverlichting is gemaakt door Kroeze Interieur, tevens onze opdrachtgever.

Heat Soak test

Om de kans op een spontane breuk bij gehard glas door nikkelsulfide (NiS) te verkleinen, waarbij personen letsel zouden kunnen oplopen, ondergaat het glas voor gebruik een Heat Soak test. Dat wil zeggen een destructieve test, waarbij de fabriek het profielglas in een oven plaatst met een zeer hoge temperatuur. Glas dat nikkelsulfide bevat, dit ontstaat dus tijdens het harden, zal uiteenspatten en kan dus niet meer gebruikt worden.

Profielglas met ledverlichting

Eerder hebben wij ook een project in Aruba van profielglas met ledverlichting achter Profilit beglazing opgeleverd. Wellicht interessant om even te bekijken. Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van dit glasproduct? Neem dan gerust contact op met Henny Zwier, senior accountmanager, bereikbaar op 06-24779225.