Geëmailleerde panelen kleuren FBA

Locatie: Leeuwarden

 

Bij de herontwikkeling van het voormalig kantoorgebouw van Friesland Bank Assurrantïen (FBA) zijn geëmailleerde panelen toegepast. Met de bedoeling om kleur te geven aan de entree is bij dit project gekozen voor Delogcolor® glaspanelen in verschillende roodtinten.

Zoals de titel al doet vermoeden is op één zijde van het glas een emaillelaag aangebracht. Omdat de fabrikant de laag tijdens het hardingsproces aanbrengt, spreken we hier van een weerbestendig, kleurstabiel en duurzaam product. Zodoende kunnen de geëmailleerde panelen, ook wel Colorbel genoemd, niet alleen binnen maar ook buiten toegepast worden. Bij dit project gaat het om een binnentoepassing, ofwel de entree van FBA State in Leeuwarden.

Colorbel gekleurd glas

FBA State

Zoals gezegd zijn de geeëmailleerde panelen toegepast bij de herontwikkeling van het voormalig kantoorgebouw van Friesland Bank Assurrantïen (FBA). Het gebouw uit de jaren tachtig – ontworpen door Abe Bonnema – had volgens de investeerders een prominente entree nodig. Daarnaast moet de ruimte teven als ontmoetingsruimte fungeren voor de bewoners van zestien luxe appartementen in FBA State.

Bouwen in het Noorden

Het magazine Bouwen in het Noorden wijdde een artikel aan de transformatie van dit kantoorgebouw naar woongebouw. Al met al een mooi succes voor de investeerders en uitvoerders (Bouwbedrijf de Vries, Bijland Bouw en Borren Staalenhoef Architecten). Benieuwd naar het artikel? Bekijk: Bouwen in het-Noorden| FBA State.

Geëmailleerde panelen

Concluderend geven geëmailleerde panelen dus kleur aan uw project. Andere voorbeelden voor toepassingen zijn een keukenachterwand, een balie, maar ook tafels, binnendeuren en displays. Voor buitentoepassingen kunt u denken aan winkelpuien, gevelbekleding (bijvoorbeeld ons kantoorpand) en combinaties met isolatieglas. Meer informatie over deze kleurrijke glaspanelen, die overigens vrijwel in alle RAL-kleuren te bestellen zijn, kunt u vinden op de productpagina.

Al het glas

We zouden onszelf te kort doen als we niet even vermelden dat we voor het project FBA State al het glas mochten leveren. Als eerste de glazen balustrades en daarnaast is tevens balkonbeglazing, gehard gelaagd glas (66.2), toegepast. Meer weten over dit project of de toegepaste glasproducten? Neem gerust contact met ons op.

Foto’s: Borren Staalenhoef Architecten BV bna