Structurele beglazing Steelhouse

Locatie: Marsum

Op een prachtige locatie in het buitengebied van Marsum is een bijzonder woonhuis gebouwd. Daar waar vroeger een kop-hals-rompboerderij stond is nu een halve woonboerderij verrezen. Daarbij heeft D&O structurele beglazing toegepast. Het komt er op neer dat de structuur achter de beglazing verscholen is. 

Structurele beglazing Steelhouse Marsum 4

Bij dit project betrof het meer dan 8 ton aan HR++ isolatieglas, waarbij alleen al één ruit van ruim 680 kilo in de glazen gevel is geplaatst. Omdat de architect Borren Staalenhoef bij het ontwerp voor een glazen gevel met structurele verlijming koos, zodat de bewoners volop kunnen genieten van daglicht, is een 30 meter lang glasvlak ontstaan. De overige afmetingen van het woonhuis zijn 6 meter breed en 10 meter hoog (Bron: André Staalhoef, Twitter).

Hoogrendement glas

Voor de gevelbeglazing is er gekozen voor hoogrendement glas (HR++). De twee plusjes geven zowel de hoogte van de werking aan alsook dat het gaat om dubbele beglazing. Ter illustratie, wij leveren ook HR, HR+ en Triple (driedubbel) isolatieglas. De structurele beglazing is aan de boven en onderzijde in zwarte profielen vastgeklemd en onderling met elkaar verlijmd. Daarbij zorgt de zwarte omkaderde constructie voor een mooi geheel met de rest van de gevel.

Meer structurele beglazing

Een voorbeeld van een vergelijkbaar project waarbij we structurele beglazing hebben toegepast, en met Triple, is het ’t Kulkje op Vlieland. Omdat de vakantiewoning voornamelijk bestaat uit een dak oogt het als een zwevend dak. Verder is het ontwerp, overigens van dezelfde architect, gerelateerd aan de alom bekende klassieke de Waard tent en past zorgvuldig in het mooie duinlandschap van Vlieland.

Vragen?

Heeft u vragen over structurele beglazing en of dit mogelijk voor uw project toegepast kan worden? Neem gerust contact met ons op!

Meer inspiratie opdoen over dit project kan op de websites van onze bouwpartners: